Welkom bij

MIJN BLOG

De meest gemaakte fout onder bruidsfotografen!

Hey babes,

Wat is de meest gemaakte fout van bruidsfotografen? Ze doen vaak maar wat! Daarbij komt vaak dat je bent begonnen met (bruids)fotografie vanuit een hobby/ passie of een skil en het zakelijke aspect je niet (zoveel) boeit. Maar ja een eigen zaak is meer dan alleen mooie foto’s maken, je wilt er ook van kunnen leven. Welkom in de wereld van marketing, sales en customer service! HELP!

Het opzetten van een eigen bedrijf kan pretty overwhelming zijn: er is zoveel (fantastische en minder fantastische informatie), minstens 500 workshops, styled shoots en voor duizenden uren aan YouTube filmpjes. Wat moet je nu wel en niet doen? En hoe zorg je ervoor dat je je eigen stempel drukt op de oververzadigde markt?

Door deze druk ben je al snel geneigd om aan 10 dingen tegelijk te werken. Je website moet goed zijn, ergens plaats je wel iets op ‘social media’, je hebt een ‘soort van’ structuur in je computer en workflow, je betaald veel te veel voor die ene naamsvermelding. Geloof me, been there done that! …..maar wat WIL JIJ nu eigenlijk??

Laat me je een voorbeeld geven: mijn klant Lotte had best een mooie website, kreeg al wat opdrachten binnen en werkte naast haar 40 urige werkweek zich een slag in de rondte om haar droom te kunnen najagen, bruidsfotograaf worden en wel FULLTIME! Maar ergens wilde het niet lukken. Eigenlijk was het gewoon een ‘bij elkaar geraapt zooitje’ ;). Doordat wij samen de koers helder kregen en ik haar hielp haar doelen te visualiseren is ze er achter dat het binnen een jaar haalbaar is die 9-5 op te zeggen en haar hart te kunnen volgen als bruidsfotograaf. Haar website en social worden steeds samenhangender en de rust is terug in haar hoofd.

Dus als ik je één tip mag geven: begin bij het begin; schrijf je doelen, plannen, en financiële doelen uit! Maak berekeningen en een gestructureerd plan! Pas dan kun je ergens naar toe werken en de aspecten kiezen die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. En geloof me, daardoor krijg je een enorme voorsprong én rust.

Shine on babe ✨!

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared.

verplicht

menu